Branč - 5. ročník hasičskej súťaže o pohár starostu obce

02.06.2012 22:00

Dňa 2.6.2012 sme sa zúčastnili súťaže hasičských družstiev v obci Branč. Uskutočnila sa pod záštitou starostu obce a bola 5. ročníkom hasičskej súťaže o pohár starostu obce.    Fotogaléria:   https://dhz-golianovo.webnode.sk/fotogaleria/sutaz-v-branci/

Táto súťaž mala pre nás viacero prívlastkov „prvá“

  • prvá tohtoročná súťaž na ktorej sa naše družstvo mužov z DHZ Golianovo zúčastnilo
  • prvá súťaž na ktorej sme súťažili v úplne nových dresoch
  • prvá súťaž na ktorú sme poskladali nové súťažné družstvo mužov a pevne veríme, že v tomto zložení aj na zvyšok sezóny

Zodpovedne sme trénovali a pripravovali sme sa na túto prvú tohtoročnú súťaž aj napriek tomu, že sme si uvedomovali, že je to súťaž v kategórií šport. Súťaž v Branči bola zároveň 3. ligovým kolom THHL (Tekovsko-Hontianskej hasičskej ligy) a v tejto lige sa používajú športovo upravené „mašiny“ a najlepšie družstvá dokážu  s nimi urobiť neskutočné časy.

Uvedomovali sme si, že veľa šancí na reálny úspech nemáme. Preto sme si povedali, že pre nás bude úspechom dokončiť útok bez chýb. Mali sme aspoň športové hadice, ktoré sú o niečo rýchlejšie ako klasické. Musím povedať, že všetci členovia teamu sa postavili k svojej úlohe maximálne zodpovedne a aj napriek handicapu slabšieho stroja išiel každý z nás naplno.

Tiež sme absolvovaním tejto súťaže chceli získať aké také skúsenosti a zručnosti, veď traja zo siedmych členov teamu pred tým nikdy nesúťažili.

V tejto súťaži sme „útočili“ v konkurencii 18. ligových družstiev mužov.                           

Súťažili sme v hasičskom útoku na dva pokusy. Po prvom pokuse sme dosiahli čas 20:08 sek. a boli sme pre nás na vynikajúcom 11. mieste. Po druhom pokuse s pekne vylepšeným časom 18,97 sek. sme nakoniec obsadili v tvrdej konkurencii kvalitných mužstiev THHL celkovo 15. miesto.

Na samotnej súťaži sa zúčastnilo 28 hasičských družstiev. Z toho 18 družstiev mužov a 10 družstiev žien. Pekná trať futbalového štadiónu v Branči sa družstvám núkala k dosiahnutiu času pod 14 sekúnd. Podarilo sa to však vždy len jednému prúdničiarovi v niektorom družstve.

Poradie na prvých miestach v kategórií muži:

1. Lackov 14,09s (družstvo THHL)

2. Chudá Lehota 14,22s (družstvo SMHL)

3. Poľný Kesov 14,35 (družstvo THHL)

Poradie na prvých miestach v kategórií ženy:

1. Turčianske Teplice 16,98s (družstvo THHL)

2. Poľný Kesov 18,18s (družstvo THHL)

3. Malý Lapáš 18,61s (družstvo THHL)